Enkele reacties van deelnemers aan de reis

 

 

Beste Gerbert, ik kan niet vertellen hoe blij ik ben dat ik een 10-tal jaar geleden zeer impulsief - laat het ons voortaan enthousiast noemen - een boek kocht waarvan ik de cover en de titel zo mooi vond.

Je hebt me met jouw boek en tijdens de zomerreis geprikkeld, geïrriteerd, wakker gemaakt en uitgenodigd tot een ander niveau van nadenken...

Ik ben door deze reis (zowel door de lezingen als door de meditaties) veel bewuster gaan leven en omgaan met de woorden die ik uitspreek, de dingen die ik schrijf/lees, het omgaan met mensen... Ik ben deze zomer zoveel 'wijzer' geworden! Het was een fantastische ervaring!

Bedankt om de inspirerende gedachten die er in jouw hoofd zaten en nog steeds zitten neer te schrijven in boeken, bedankt om dit waardevol gedachtegoed te delen tijdens de heerlijke zomerreis in Béduer!

Voor mij was het alleszins duidelijk: graag meer van dit!

Sofie D. S.

 

 

Uw boek ligt hier nogmaals voor mij. Hij ziet er niet uit, het ligt kompleet uit elkaar van het gebruik. Toen ik enkele jaren geleden in de boekhandel stond, dacht ik: dit is weer een boek over geluk, het zoveelste, maar... Ik begon het te bekijken en stukjes te lezen en na een uur stond ik er nog. Ik voelde een verbondenheid omdat ook mijn leven een heleboel stommiteiten vertegenwoordigt, ook ik heb mensen gekwetst, fouten  gemaakt, maar ik kon er niet mee omgaan, ik had geen besef en idee wat ik er vanbinnen mee aan moest. Het blokkeerde mijn functioneren en mijn werk met mensen als verpleegster. Maar stilaan, door dit boek, dat mijn leidraad geworden is, mijn bijbel, dat ik overal meesleur, ben ik het beter beginnen te begrijpen.

Ik ben u en het boek dankbaar, het is nooit gelezen van begin tot einde maar steeds in stukken, de stukken die ik nodig heb, maar uiteindelijk is het al 100 maal gelezen. ik probeer te leren, telkens weer met vallen en opstaan tot ik zelf oud mag worden en beetje bij beetje een beetje kan doorgeven aan diegene die het nodig hebben. Mijn oprechte dank dat ik u en uw boek heb mogen ontdekken. Marleen N.

 

 

“We vielen van de ene verbazing in de andere, zowel wat het materiële als wat het geestelijke betrof. De mooie omgeving en het alles aanvaardende van ons wezen: wat een heerlijke ervaring! Deze week is een heel mooi geschenk, dat zich opent als een roos. Ik heb hier geleerd mezelf terug graag te zien! Het kleine meisje was lang heel erg bang. Maar het idee van niet-aanvaard zijn, is hier verdwenen. Nu heb ik het gevoel dat ik dat meisje terug graag zie. Ik mag, ik kan weer zingen!”   Nine V.


“Het belangrijkste voor mij dat ik hier geleerd heb, is mededogen: voor mezelf en voor mijn omgeving. Wat me gepakt heeft: “Het leven is goed!”   Jan V.


“Een eye-opener, een hartverwarmer. Een prachtige herinnering aan de cursusgasten, aan Gerbert en Mia en vooral ook aan de gastvrouw en de gastheer, San en Peter, zal altijd blijven. Ik ben ontzettend blij dat dit op mijn pad is gekomen. Dit zal me echt verder brengen in mijn leven. Elke sessie heb ik opgezogen als een spons. Het heeft me overweldigd en enorm veel bijgebracht. Waarom heb ik dit niet eerder mogen meemaken? Gerbert heeft een geweldige manier van overbrengen. Ik geloof dat ik nu veel beter in het leven zal staan. Ik ben/zal een sterke boom zijn, geen boom die met zijn kruin op de grond hangt. Het was een unieke ervaring dit met zulk een groep mensen te mogen beleven!”   Hélène v. B.


“Lezingen van Gerbert volgen is denken en genieten. Weer een stapje verder op weg naar het geluk. Het kader, jullie huis in de mooie natuur, een hele week vertoeven in een wereld vol van verwondering, bewondering en schoonheid. Wat een eer en een genoegen om jullie te mogen ontmoeten. Jullie zien stralen, doet anderen stralen. Dank je wel voor jullie gastvrijheid. Jullie zijn een geschenk. REMARKABLE!”   Lies S.


“Heel veel dank voor jullie gastvrijheid en de prachtige levenservaring waarvoor jullie het kader hebben geboden. Vanuit veel verzet maakte ik de eerste drie lezingen mee. De tweede avond kwam ik pas tot inzicht. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn… Er zijn geen woorden voor. Het heeft mijn leven veranderd. Het is conceptueel zo sterk, zo krachtig gebracht met zulke rake voorbeelden! Elke therapeut zou dit moeten volgen. Ik heb veel gezocht en ik heb veel in rondjes gedraaid. Ik ben blij dat ik dit nu in mijn leven heb mogen beleven. Subliem! Prachtig!”   Lut v. M.


“De verwondering om wat is … Jullie liefdevolle houding en immense gastvrijheid hebben me een onvergetelijke week bezorgd. Weer een “beetje” meer bewustzijn, weer een “beetje” meer vrijheid. Dit samen met jullie delen geeft me een uniek gevoel van dankbaarheid.”   Marie-Jo L.


“Het is voor mij een heel bijzondere, waardevolle, merkwaardige en fantastische ervaring geweest. Ik heb begrepen dat filosofie echt over wezenlijke dingen in het leven gaat.”   Tine d. B.


“Jullie ‘vaderlijke’ en ‘moederlijke’ functie heeft mij vorig jaar en ook weer dit jaar heel veel deugd gedaan. Bedankt omdat we ook dit jaar bij jullie konden thuiskomen. In vergelijking met vorig jaar heb ik nu het idee dat alles nog dieper binnengedrongen is. Ik neem me hier en nu vooral voor om mijn moeilijke familiale situatie met meer mededogen tegemoet te treden.”   Janin v. d. V.


“Heel erg bedankt voor het hartelijke onthaal, de wondermooie omgeving en jullie niet aflatende steun en vriendschap om deze week onvergetelijk te maken. Het was de moeite waard. Het had voor mij geen dag later mogen komen. Ik ben totaal veranderd. Gerbert, je bent goud waard! Ik ben je heel dankbaar! Het is verrassend dat het niet lang duurde voor het bij mij binnendrong.”    Filip L.


“Ik weet nu dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk, maar bedankt voor de materiële en geestelijke bijdrage daartoe. Ik heb de Mandela in mijzelf gevonden!”   André A.


“Op je levensweg kom je niet vaak mensen als Gerbert tegen. Ik sta telkens opnieuw verwonderd over de “opmerkelijke” inzet en belangeloosheid van Gerbert. Dank, ook aan Mia, San en Peter, en aan alle vrienden waarmee ik dit mocht delen om “het licht aan te steken” in deze prachtige omgeving die “onverstoorbaar vriendelijk” is. Vroeger ging ik met Pasen en Kerstmis naar de mis, nu ga ik naar jouw lezingen. Het is voor mij een verdichting. Ik word wakker gemaakt, ik word opgetild. Ik kan hiermee de kloof met de realiteit verdichten. De sessies deze week waren poëzie, een gebed. Woorden werden opgenomen en zullen verdergaan om te verdampen en weer terug te keren. Gerbert, ik ben dankbaar dat jij bestaat.”   Christine V.


“Het was een verdere verheldering van de materie van vorig jaar. Ik beschouw dit als buitengewoon waardevol. Wat neem ik mee? Doorzicht en inzicht! Gerbert, je krijgt een 10/10. Je bent de oorzaak van mijn helderheid. Deze inzichten brengen me verder in andere boeken. De schema’s van deze week zijn een heerlijke achtergrond om de volgende boeken met snellere helderheid te lezen. Ik heb een dieper inzicht verworven en vooral begrepen dat oordelen zo een ontzettend vermoeiende bezigheid is. Dat sluit je volledig af en opent je geest helemaal niet.”    Peter v. V.


“De kracht van het denken is nog veel groter dan we vermoeden. We kunnen samen nadenken over hoe je het grootste in jezelf wakker kan maken om het grootste van jezelf te creëren. En als je dat beseft, handel dan dienovereenkomstig! (Citaat van Neal Donald Walsch) Alles begint bij het denken! Dit is zulk een krachtig gegeven!”    San v. V.


“Het besef dat woorden - gedachten - emoties en gedrag oorzaak kunnen zijn van innerlijk en uiterlijk lijden en dat ieder van ons ALTIJD op ELK ogenblik de keuzemogelijkheid heeft hier anders mee om te gaan. Dat geeft bevrijding en vreugde.”   Ann v. L.


“Nu weet ik zeker dat ik een gelukkig mens ben en zie ik de manier waarop ik anderen mee gelukkig kan maken. Het heeft me zeker tot een rijker mens gemaakt.”   José M.


“Mas de Carrié is een prachtig geestelijk centrum, voor mijn part boeiender dan het kasteel zelf. Deze Mas bruist van transcendente energie en schijnt te leven voor een toekomst van nog meer ja-ervaringen.”   Kris en Barbara R.


“Vol verbazing hebben we hier gezeten en zelden zoveel over onszelf nagedacht. Hier in dit huis tijdens deze week werd ons woordenboek voor een stuk herschreven. Hier zijn we met onze twee voeten op de grond gekomen. We staan steviger in het leven mede dankzij deze cursus in dit prachtige huis bij deze twee fantastische mensen.”   Gert C. en Sonja v. M.