Home

Copyright Gerbert Bakx © 2012

Veerkracht
 in onderwijs
Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Google Bookmarks
Welkom

Je maakt of een stap voorwaarts naar persoonlijke groei
of een stap terug naar veiligheid.
Abraham Maslow


Mia Jansen

Tiensevest 65

3010 Leuven


miajansen@skynet.be

0474 58 75 49


Opleiding en vorming


Ondertussen heb ik aan de Open Universiteit de propedeuse Cultuurwetenschappen afgerond  en volgde ik de verkorte bachelor filosofie aan het HIW (KU Leuven).

Aan het Instituut voor Aandacht en Mindfulness behaalde ik het certificaat MIndfulnesstrainer.

Bij Georges Langenberg behaalde ik tevens het certificaat  B-trainer, een mindfulnessprogramma voor jongeren in het secundair onderwijs.

Aan het CVO te Diest behaalde ik het diploma ‘Socratisch Leergesprek in het secundair onderwijs’ bij Willy Poppelmonde.

Aan de UCLL volgde ik bij Marleen Borzee de mentoropleiding voor het secundair onderwijs.

Op dit moment verdiep ik me in ‘Verbindende/Geweldloze Communicatie’ aan het instituut Blabla van Corrylaura van Bladel.


Inspiratie


Samen met mijn echtgenoot Dr. Bakx organiseren we vanuit de Academie voor Levenskunst lezingen, weekends, een jaarlijkse Dag van het Geluk en een jaarlijkse filosofische zomerreis.


Door het toenemende klimaat van onwelzijn (stress, burn out, agressie) in het onderwijs heb ik sinds een tiental jaar in samenwerking met mijn echtgenoot een denkkader, een visie  rond ‘Onverstoorbaar vriendelijk leiderschap’ ontwikkeld waardoor de persoonlijke levenskwaliteit en dus ook de leskwaliteit verhoogt. Het boek ‘De Strategie van het Geluk’ van Dr. Gerbert Bakx vormt de basis voor deze trainingen, samen met filosofische inzichten, mindfulness en boeddhistische wijsheden.  


Dat alles is de voedingsbodem geweest voor mijn leven en de activiteiten die ik in het onderwijs organiseer.

www.veerkrachtinonderwijs.be


Ondernemingsnummer: BE 0647 569 624


IBAN: BE87 7310 4188 6894 - BIC: KREDBEBB

Home

Mindful

Collectief

Mijn loopbaan in het onderwijs


Sinds meer dan 25 jaar ben ik leraar Nederlands, Communicatieve Vaardigheden en Project Algemene Vakken in een secundaire school (BSO en TSO) in Genk. Tot vorig jaar maakte ik er deel uit van het middenkader.  

Ik heb me in de school vooral toegelegd op het coachen van jongeren met gedragsproblemen en ontwikkelde ‘De Uitdaging’, een traject waarin jongeren op een ervaringsgerichte wijze tot nieuwe inzichten komen.